Wat houdt jou tegen?

Wat houdt jou tegen om te verbeteren?!

Herken je dit.

  • Je bent zo druk met je bedrijf bezig om alles op rolletjes te laten verlopen dat je helemaal geen tijd hebt om vooruit te kijken.
  • Je toekomstplannen blijven vaag en worden uitgesteld.
  • En je hoopt dat je daar ‘later’ eens goed over na kan denken.

Vooral na een groeispurt, merk ik dat een heleboel bedrijven daarna tot een soort stilstand komen. Ik merk het nu ook bij mezelf. Vorig jaar ben ik zo snel gegroeid dat ik nu druk bezig ben om alle ballen maar in de lucht te houden. En toch hoor ik constant dat kleine stemmetje achter in mijn hoofd wat zegt ‘zo houd je het niet lang vol’.

Helaas hebben kleine stemmetjes vaak gelijk, dus bij mij gaat het roer om. Doe jij mee? Lees hieronder de beperkingen en de doorbraak op succes.

1:Van ‘normaal’ naar ‘abnormaal’

Of je het bedrijf hebt overgenomen of je bent van 0 af aan gestart, na een aantal jaren heb je jezelf maniertjes aangeleerd. Jij doet altijd dezelfde handelingen hoe klein of groot die ook is.

Wees je bewust van deze handelingen en doe ze eens anders! Begin klein want iedere verandering is eng en onwennig.

2: Van geen tijd naar tijd maken tijd

Druk hebben we het allemaal. De vraag is hoeveel tijd ben jij bereid om vrij te maken voor verbeteringen? Door onze passie en druk geplande leven is het heel moeilijk om tijd vrij te maken voor belangrijke dingen. Toch is het noodzakelijk om ook je blik gericht te houden op de toekomst. Begin daarom eens met 1 uur in de week vrij plannen om hierover na te kunnen denken.

3: Van kost tijd naar levert tijd op

Een ander veel gehoord excuus is dat verbeteringen tijd kosten en dus geld! Natuurlijk kost iets nieuws tijd en tijd is geld. Maar door het niet te doen kost het nog veel meer tijd en geld.

Als je altijd maar op de oude voet doorgaat vergeet je daardoor alle mooie nieuwe ontwikkelingen die jou leven makkelijker kunnen maken. Je kan er zelfs geld door verdienen! Neem nu al die technologieën omtrent de bagger verwerking. Vroeger kon je alleen maar op de kant of afvoeren, maar tegenwoordig kan je er zelfs stenen mee maken.

4: Van eng naar uitdagend

Iedere verandering is en kan eng zijn. Maar zonder verandering geen voortgang en succes! Benader elke verandering als uitdagend en kijk wat er gebeurt. Ga voor jezelf en je bedrijf de uitdaging aan om te verbeteren en te groeien.

5:Van geen kennis naar partners kennis

Elke verandering en elke aanpassing begint met kennis. Hoe meer jij van iets af weet hoe makkelijker je er over kan beslissen om het wel of niet te doen. Een van die dingen zijn de continue veranderingen op wet- en regelgevingen. Natuurlijk hoef je niet alles te weten en te begrijpen, maar de juiste partners kan je daarmee op weg helpen. Toch is het handig om op hoofdlijnen op de hoogte te blijven van de veranderingen. Dan neem je betere beslissingen.

Ook ik ga de uitdaging aan! In september organiseer ik een evenement in het kader van de veranderende wet- en regelgeving. Verdere uitleg en de officiële aankondiging volgt zo snel mogelijk. Kan jij niet wachten en wil jij deze kans niet voorbij laten gaan…….stuur dan een email naar administratie@rooijwaterbodemadvies.nl en wij zorgen dat jij op de lijst staat!

Mocht jij vragen hebben dan hoor ik deze uiteraard graag of laat een reactie achter in het reactieveld hieronder. Zo kunnen we elkaar verder helpen!

Alvast hartelijk dank voor je reactie!

Met vriendelijke groet,

 

Bianca van Rooij

No comments yet.

Geef een antwoord

*