4 tips voor een knallende afsluiting

Het lijkt wel of het ieder jaar sneller gaat! Nog even en dan sluiten we met zijn allen het jaar weer af. Dat is altijd een heel mooi feest en dan een paar dagen later beginnen we weer met een nieuw jaar. Hieronder lees je 4 tips om echt te kunnen genieten van de afsluiting en meteen ook fris en fruitig aan het nieuwe jaar te beginnen.

 

Tip 1: Rond alles af

Voor het einde van het jaar wil je alles afgerond hebben. Maar wat als het project nog doorloopt? Ook dan rond ik dat project af zover als mogelijk is. Maak een deeltermijn op of calculeer wat je gedaan hebt voor dat project. Ga in overleg met je opdrachtgever en bepaal samen wat er al verrekend kan worden. Ook je opdrachtgever zit in de afrondende fase en wil zoveel mogelijk verrekend zien.

 

Tip 2: Evalueer

Inmiddels weet je dat ik dit een heel belangrijk punt vind, dus hier komt het nog een keer. Om te kunnen groeien moet je weten wat er goed ging en wat er beter kan. Daarom evalueer ik het gehele jaar op alle mogelijke niveaus. Ik kijk dus niet alleen naar de projecten maar ook naar de financiën, klanten, opdrachtgevers, teamleden, etc. Alles wat met je bedrijf te maken heeft, wordt geëvalueerd. En het beste is om dit samen met je medewerkers en/of teamleden te doen. Dat geeft je veel meer inzichten dan dat je alles alleen doet.evalueer

 

Tip 3: Factureer

Vergeet vooral niet te factureren! Vaak ben je nog zo druk bezig om de laatste loodjes af te leggen dat de facturatie daarbij in schiet. In deze laatste maand van het jaar wil de opdrachtgever zoveel mogelijk budget opmaken. Het kan zelfs zo zijn dat de facturen eerder betaald worden dan je gewend bent. Is toch een mooie meevaller zo voor het einde!

 

plannenTip 4: Plan het nieuwe jaar

Als je alles hebt afgerond en geëvalueerd is het ook tijd om het nieuwe jaar in te plannen. Wat ga je anders doen en waar begin je volgend jaar mee? Wat zijn je doelen en hoe ga je die halen? Allemaal belangrijke vragen voor jou als ondernemer. Probeer verder te kijken dan alleen een omzetdoel te omschrijven. Ik plan bijvoorbeeld ook in met hoeveel mensen ik mijn team wil uitbreiden en hoeveel klanten ik wil helpen.

 

Ik wens jou en je bedrijf een fantastische afsluiting van 2016 toe en een geweldig 2017!! Knallend eruit en knallend erin. Maak er een mooi jaar van.

Mocht jij vragen of opmerkingen hebben dan hoor ik deze uiteraard graag. Laat een reactie achter in het reactieveld hieronder. Deel dit bericht als je iemand kent die deze tips goed kan gebruiken. Zo kunnen we elkaar verder helpen!

Alvast hartelijk dank voor je reactie!

Met vriendelijke groet,

Bianca van Rooij

3 Responses to 4 tips voor een knallende afsluiting

 1. Wim Wijsman 7 december 2016 at 10:58 #

  Hallo Bianca,

  Ik lees jouw tips en adviezen altijd met belangstelling.
  Zelf werk in aan de opdrachtgeverszijde, maar dat wil niet zeggen dat ik niets met jouw adviezen kan.
  Het geeft mij ook weer een beeld waar behoefte aan is en wat we voor elkaar kunnen betekenen om in goede samenwerking een mooi werk kunnen maken.

  Groet Wim

  • Bianca van Rooij 13 december 2016 at 09:47 #

   Hallo Wim,

   Wat fijn om te lezen dat ik je kan helpen. En wat goed dat je bereid bent om een goede samenwerking aan te gaan. Dat is waar ik naar streef. Ik verwijs je graag naar het VECHT systeem dat ik ontwikkeld heb. Mocht je hier nog vragen over hebben dan hoor ik deze graag.

   Groeten,
   Bianca

 2. Robin van Wees 29 december 2016 at 20:04 #

  Hoi Bianca,

  Wat fijn zo’n helder en beknopt overzicht! Deze en volgende week ben ik vooral bezig met deze punten. Tip 1 t/m 3 zijn (bijna) klaar en dat geeft meteen inspiratie en ruimte voor tip 4. Super om ook de vraag te lezen: waar begin ik mee? en met hoeveel mensen ik mijn team wil uitbreiden? Had ik (nog) niet aan gedacht. Dank je wel hiervoor!
  Fijne jaarwisseling!
  Groetjes,
  Robin

Geef een antwoord

*